Zeneipari menedzsment

Szeretnéd, ha télen már egy országos rádióban tarthatnál dalpremiert? Nem kapsz választ az e-mailjeidre a fesztiválszervezőktől? Teltházas klubkoncerteket akarsz szervezni? Zenekari stratégiát akarsz építeni? 
Akkor nálunk a helyed!

HA ÉRDEKEL A KÉPZÉS, TÖLTSD LE AZ OLDAL ALJÁN, PIROS GOMBON TALÁLHATÓ, CSAK A ZENEIPARI MENEDZSMENT KURZUSÓL SZÓLÓ RÉSZLETES KATALÓGUST A KURZUSTÁJÉKOZTATÓ LETÖLTÉSE GOMB MEGNYOMÁSÁVAL. EZ A SPECIÁLIS KATALÓGUS AZ ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ SZÖVEGEN TÚL A GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEKET IS TARTALMAZZA!

A kurzus célja, hogy naprakész elméleti és gyakorlati tudást adjon a hazai és a nemzetközi zeneipar működéséről.

A Zeneipari menedzsment képzés 12 oktatási modulból áll, a modulokat vizsgateszt, a kurzust egy szóbeli és írásbeli részből álló vizsga zárja.


AKKREDITÁLT-E A ZENEIPARI MENEDZSMENT KURZUS?

Zeneipari menedzsment képzésünk az Emberi Erőforrások Minisztériuma által akkreditált, 180 tanórából álló kulturális szakmai továbbképzési program.

A Zeneipari menedzsment képzés akkreditációját az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közművelődési Akkreditációs Szakbizottsága végezte. Képzésünk minisztériumi akkreditációs száma: 44638-3/2014/KOZMUV

A Zeneipari menedzsment kurzust elvégző diákok közművelődési szakmai továbbképzési programról szóló közművelődési oklevelet kapnak.

Az akkreditált közművelődési oklevél megszerzésének feltétele az akkreditációban előírt modulzárók és záróvizsgák teljesítésén túl az érettségi bizonyítvány.

MIT FOGOK MEGTANULNI A ZENEIPARI MENEDZSMENT KURZUSON?

Képzésünk tematikájának összeállításakor nemzetközi hírű zeneipari képzések felépítését vettük figyelembe, a magyar zeneiparhoz és a hazai oktatási környezethez igazítva a külföldi oktatási mintákat.

A képzés moduljai egymásra építkeznek, a zeneipar összes szegmensét bemutatva a cégalapítástól a könyvelésen át a koncertszervezésig.

A képzést elvégző diákok a kurzus befejeztével képesek felépíteni vagy koordinálni egy zeneipari projektet, legyen az akár egy koncert megszervezése, egy zenekar menedzsmentje vagy egy zenei marketingkampány.

A Zeneipari menedzsment kurzus egy éve alatt megtanuljuk a zenekari/előadói stratégia felépítését, a jól megtervezett sajtókampányok jellemzőit; megtudjuk, mik a sikeres koncert ismérvei; azt, hogyan működik a hangfelvételek köré szerveződő lemezipar; azt, mi a különbség zeneipar és lemezipar között; és azt, melyek a sikeres online előadói/zenekari jelenlét ismérvei.

Hogyan kell okosan de biztosan nagyobb rajongótábort építeni? Hogyan kell hazai és külföldi zeneipari konferenciákon részt venni vagy rentábilis hazai és külföldi turnékat szervezni? Hogyan szervezzek sikeres koncerteket? Milyen a jó zenei marketing? Hogyan kell sikeres zenei sajtókampányt tervezni és lebonyolítani? Megtanítjuk.

„A Zeneipari menedzsment kurzus legnagyobb erénye az, hogy progresszív, tudásátadásban és hatékonyságban megelőzi, veri a főiskolákat, egyetemeket.  Morcz Fruzsi, a kurzus vezetője sokat foglalkozik velünk, egy percre sem hagy nyugton bennüneket a zeneipar híreivel és történéseivel, a kurzuson belüli tennivalókkal, programokkal kapcsolatban. Az pedig elég ritka, hogy ennyi feedbacket kapjon egy diák attól az intézménytől, ahol tanul. 
- Iván Alexandra, a Zeneipari menedzsment kurzus volt diákja
Alexandra kurzusbeszámolója honlapunk "Diákvéleményeksszajelzések" menüpontja alatt olvasható, ITT.

A kurzus egy éve alatt megismerjük a hazai elismert koncertszervezők, promóterek, fesztiválszervezők, rádiós- és televíziós szerkesztők, zenei újságírók, kommunikációs- és marketing szakemberek, hangmérnökök, turnémenedzserek és zenekari menedzserek szakmai elveit, a klubvezetők programszervezési technikáit, a nemzetközi zeneipar működését és intézményrendszerét.

GYAKORLATORIENTÁLT-E A KURZUS?

gyakorlati órák alkalmával megtörtént zeneipari esetekre és példákra alapozva oldunk meg feladatokat, legyen az akár egy rádiós szerkesztőnek célzott, jól megfogalmazott e-mail vagy egy zenekari/előadói/fesztiválszervezési/lemezkiadói üzleti terv. Készségfejlesztésre koncentráló oktatásunknak köszönhetően végzős diákjaink később az ehhez hasonló zeneipari feladatokat önállóan is sikeresen oldják meg.

TUDNI AKAROD MILYEN A ZENEIPARI MENEDZSMENT KURZUS? OLVASD EL VÉGZETT DIÁKJAINK VISSZAEMLÉKEZÉSEIT ÉS VÉLEMÉNYÉT A VISSZAJELZÉSEINK ROVATUNKBAN ITT!

Kontaktrendszer kiépítésében, zeneipari szakmai gyakorlatok és -állások megszerzésében, teltházas koncertek szervezésében tudással, zeneipari kapcsolatokkal, elméleti előadásokkal, zeneipari szakirodalmakkal, gyakorlati órákkal és terepbejárásokkal segítjük diákjainkat. 

Vendégelőadóink és modulvezetőink országosan ismert, sikeres, tapasztalt és gyakorlott zeneipari szakemberek, előadók, kutatók, illetve tapasztalt zeneipari szakemberek, például a hazai Pet Shop Boys- és a Limp Bizkit-koncertet szervező Skalar Music Hungary vezetője, Horváth Máté; a Quimby menedzsere, Podlovics Péter; a TIXA jegyáruházat üzemeltető Varga Balázs vagy az a38 zenei programjaiért felelős Bende Zsuzsanna.

MILYEN OKTATÁSI ANYAGOKAT ADTOK A HOZZÁTOK JELENTKEZŐKNEK?

Számtalan, Magyarországon csak a Zeneipari Hivatalban elérhető magyarra fordított, magyar és angol nyelvű elméleti irodalmat biztosítunk, segítve a diákok elméleti tájékozódását, ugyanakkor kurzusunk gyakorlatorientált, rendszeresen támaszkodik a kooperatív pedagógiából vett elemekre, életszerű tudást ad, szórakoztató és informatív.

A Zeneipari Hivatalban szakirodalmakat is biztosítunk a hozzánk beiratkozó diákok számára. Zeneipari könyvtárunk egyedülálló Magyarországon. Közel kétszázötven, az Egyesült Államokból és Angliából beszerzett zeneipari könyv, magyar szakirodalom, zeneipari, zene- és zeneipartörténeti munka és közel száz magyar és angol nyelvű szakirodalom áll a Zeneipari menedzsment kurzus diákjainak rendelkezésére.

A Zeneipari Hivatal célja a friss és releváns tudással bíró, tájékozott és munkájukra igényes zeneipari szakemberek képzése és a hazai zeneipari szakemberek kollegiális közösségének megteremtése.

A kurzus ideje alatt folyamatos személyes konzultációs alkalmakat biztosítunk diákjainknak, hogy gyorsabban és biztosabban megtalálják helyüket a hazai zeneiparban.

A  Zeneipari menedzsment kurzust elvégző diákok képesek önállóan felépíteni egy zenei projektet a honlaptervezéstől a teltházas koncertig. Ismerik és értik az iparágban működő szabályokat.

A Zeneipari menedzsment kurzuson töltött egy év elteltével diákjaink megismerik és helyesen használni tudják a zeneipari szakkifejezéseket, elsajátítják a profi projektépítéshez szükséges látásmódot

MILYEN PLUSZOKAT KAPOK A ZENEIPARI MENEDZSMENT KÉPZÉSTŐL?

Heti terepbejárásainknak köszönhetően diákjaink a gyakorlatban is megismerik a zeneipar különböző területeit, az ahhoz kapcsolodó feladatokat és azok megoldását; éles helyzetekben találkoznak klubvezetőkkel, zenei magazinok főszerkesztőivel, menedzserekkel, koncertszervezőkkel, lemezkiadók vezetőivel és országos zenei rádiók szerkesztőivel.

Egy folyamatosan változó iparág esetében a naprakész tudás elengedhetetlen. Mivel felelősnek érezzük magunkat a nálunk végző diákokért, azok, akik befejezik a Zeneipari menedzsment képzésünket, ingyenes örökbelépőt kapnak a későbbi Zeneipari menedzsment kurzusokra: folyamatosan és ingyenesen látogathatják a későbbi Zeneipari menedzsment képzéseinket tudásfrissítés céljából.

Zeneipari menedzsment kurzusunk nálunk tanuló illetve nálunk végzett diákjai kedvezményeket kapnak a Zeneipari Hivatal többi képzésének (Access All Areas, Digitális zeneterjesztésZenei szerzői jog, ElectriCity) tandíjából is.

HONNAN TUDOM, MENNYIRE ELÉGEDETTEK VELETEK A DIÁKJAITOK?

Amennyiben meg szeretnél bizonyosodni a Zeneipari menedzsment képzés résztvevőinek elégedettségéről, a Zeneipari Hivatal honlapján, a „Visszajelzéseink” menüpont alatt olvasható írásokban a kurzus volt diákjai beszámolnak a nálunk töltött egy évről. A Zeneipari Hivatal YouTube-csatornáján a Zeneipari menedzsment kurzus jelenlegi és végzett hallgatóival készült videóinterjúk láthatóak. Iskolánk Facebook-oldalán pedig rendszeresen tudósítunk a Zeneipari menedzsment kurzus terepbejárásairól, vendégelőadóiról, pluszprogramjairól és speciális eseményeiről.

MIT ÉRDEMES TUDNI A KURZUSVEZETŐRŐL?

A kurzus koordinátora a hazai zeneipari oktatás egyetlen egyetemi végzettséggel bíró zeneipari oktatási szakembere, tapasztalt menedzser és koncertszervező, diplomáját a londoni University of Westminster Music Business Management szakán szerezte: Morcz Fruzsina.

Fruzsina kurzuskoordinátori szerepe a biztosíték, hogy a diákok a Zeneipari menedzsment képzés egy éve alatt, amennyiben ez a céljuk, számukra megfelelő szakmai gyakorlati helyet vagy állást kapnak, illetve személyre szabott tanácsoknak és szakmai segédanyagoknak köszönhetően produkciójuk sikeresebben működik majd.

Fruzsina a Budapesti Corvinus Egyetem zenei menedzsment és marketing kurzusának megtervezője és elindítója.

„Azt hiszem, a Zeneipari Hivatal lényege valahol abban rejlik, amiben egy zenekaré is: a közösségben. Nem lehet elmenni Morcz Fruzsi munkássága melletvt a tananyagok minősége, előadói fel-hozatal tekintetében,  de mindenek felett még a közösséget is összekapta, vezetgette és szerin- tem egy kicsit jobb embert is faragott belőlünk.” 
- Dózsa Erik, a Zeneipari menedzsment kurzus volt diákja
Erik kurzusbeszámolója teljes egészében a honlapunk "Diákvélemények menüpontja alatt olvasható, ITT.

Fruzsi maga is gyakorló zenei szervező, menedzser és pályázatíró. Számtalan zenekarral dolgozott különböző posztokon és projektekben, úgymint Heaven Street Seven, Quimby, NEO, 30Y, Egy Kiss Erzsi Zene, United, Péterfy Bori & Love Band, Kiscsillag stb. Londonban, a University of Westmisteren szerzett diplomát Music Business Managementből.

Londoni szakmai gyakorlatait a világhírű World Circuit Records-nál és a Muse, Razorlight, Motorhead koncertszervezőjeként is ismert The Agency Groupnál végezte.

Fruzsi életrajza az OKTATÓK menüpont alatt megtalálható.

HOL AZ A RÉSZLETES, LETÖLTHETŐ KURZUS KATALÓGUS?

Ha érdekel a képzés, töltsd le az alább található kurzustájékoztatót, ami a gyakran ismételt kérdéseket és az arra adott válaszainkat is tartalmazza! Még több információ a Zeneipari menedzsment kurzusról az alábbi videóban! 

HA ÉRDEKEL A KÉPZÉS, TÖLTSD LE AZ ALÁBB TALÁLHATÓ KURZUSKATALÓGUST, AMI A TÁJÉKOZTATÓN TÚL A GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEKET IS TARTALMAZZA!

A kurzus neve: Zeneipari menedzsment - A háttéripar működésének elmélete és gyakorlata Időpontja: 2018. április 12-től 2019. március 28-ig CSÜTÖRTÖKÖNKÉNT 18:00-21:15 között alkalmanként 15 perc szünettel A kurzus időtartama:
két félév, 180 óra (előadás + egyénileg megbeszélt szakmai gyakorlat + terepbejárások)
Kurzus indulási időpontja: 2018. április 12. CSÜTÖRTÖK, 18 óra Tandíj:180.000 Ft/félév (a képzés két féléves)
Kérésre részletfizetésre lehetőséget biztosítunk.
Képzés helye: Budapest, belváros Kurzuskoordinátor: Morcz Fruzsina
Oktatók: Morcz Fruzsina; meghívott zeneiparban dolgozó szakemberek és vendégelőadók (lásd a diákok beszámolóit a honlapunkon, a DIÁKVÉLEMÉNYEK menüpont alatt Nyílt nap (oktatási bemutató): Már februárban lezajlott - a további kérdéseket az info@zeneiparihivatal.hu címen várjuk! Jelentkezési határidő: 2018. április 5. csütörtök éjfél Jelentkezés módja: Jelentkezni e-mailben lehet az info@zeneiparihivatal.hu címen.