Rólunk

A Zeneipari Hivatal az ország első egyszerre több zeneipari képzést is kínáló iskolája.

A Zeneipari Hivatalban a diákjaink naprakész tudást kapnak a hazai és a nemzetközi zeneipar működéséről: valódi, a nemzetközi és hazai trendeken és elvárásokon alapuló elméleti és gyakorlati tudást, mely a Zeneipari Hivatalban végzetteknek sikeres szakmai jövőt biztosíthat.

A Zeneipari Hivatalban nyomon követjük a nemzetközi trendeket és változásokat, oktatásunkba folyamatosan beépítjük a zeneipar, a marketing, a menedzsment, a pedagógia és egyéb tudományterületek újításait, friss eredményeit.

Koncert- és fesztiválszervezés, előadó- és zenekarmenedzsment, lemezipar, vagy zenei szerzői jog, popzenetörténet, zenei média, digitális zeneipar: különböző képzéseink felépítésüket, tematikájukat tekintve is egyediek, speciális, alapos tudást nyújtanak a jelentkezőknek. Kurzusaink Magyarország és a régió zeneipari felnőttoktatás keretében szervezett, legtöbb óraszámból álló kurzusai az adott zeneipari témában.

Tudjuk, hogy minden diák más és a saját útjának megtalálásában nekünk kulcsszerepünk lehet. A személyes, a hallgatóink egyéni igényeire szabott oktatás meghatározza jövőjüket. Személyes konzultációkat biztosítunk és minden diákunknak segítünk, ha állást, szakmai gyakorlatot keres.

Zeneipari szakmai kapcsolatokat építünk, ismeretségeket biztosítunk, készségeket fejlesztünk. Képzéseinken a diákjaink magyar és külföldi szakirodalmakat kapnak és olvashatnak a zeneipar különböző területeiről, megismerve a különböző szakmai és tudományos álláspontokat.

A Zeneipari Hivatalban a zeneipari szakirodalmakat használjuk, amit londoni, new york-i vagy svédországi egyetemi zeneipari képzések is kötelező irodalomként alkalmaznak.

A hazai zeneipar Magyarországon fejlődő kreatív iparágnak tekinthető. Számtalan ok, többek közt a különleges történelmi, kultúrpolitikai háttér és a zeneipari képzések kései megjelenése miatt is lemaradásban van az angol vagy az amerikai zeneiparhoz képest. Az egyetemi, főiskolai oktatás, a könnyűzenei zeneiskolák, szociológiai kutatások, zeneipari szakmai találkozók, konferenciák és folyóiratok, álláskereső oldalak és fórumok, szakmai gyakorlatok és a zeneipari szakirodalmak publikálása, tankönyvek, tanfolyamok és más oktatási formák az angol és amerikai zeneiparban például teljesen természetesnek számítanak.

Mi ezt a szemléletet követjük Magyarországon és célunk, hogy a hazai zeneipar ebből megfelelően képzett szakemberek biztosítása által profitáljon.

A Zeneipari Hivatal kiemelt célja a friss és releváns tudással bíró, tájékozott és munkájukra igényes zeneipari szakemberek képzése és a hazai zeneipari szakemberek kollegiális közösségének megteremtése.

Ha érdekel, mit mondanak végzett diákjaink a kurzusainkról, olvasd el a visszaemlékezéseiket és véleményüket a Zeneipari Hivatal honlapján, a DIÁKVÉLEMÉNYEK rovatban, ITT.

Miért pont mi?

Elmélet

Tudjuk, hogy az elméleti megalapozottság segíti hallgatóink későbbi, sikeresebb munkáját, ezért előadásokkal, jegyzetekkel, példaanyagokkal és az órák után is elérhető prezentációkkal támogatjuk a tanulást.

Gyakorlat

Tudjuk, hogy a zeneipar a készségek és a tudás helyes gyakorlati alkalmazásának terepe. Hallgatóink számára az egész képzést átívelő szakmai gyakorlatot, tréningeket biztosítunk, melyek során közelebbről megismerkedhetnek az adott szakterülettel, saját készségeikkel és mentorok segítségével gyakorolhatják az elméletben megszerzett tudást.

Szakirodalom & könyvtár

Tudjuk, hogy a tudás érték. Mi Magyarországon egyedülálló módon olvastatunk a zeneiparról. Minden zeneipari képzésünket és azok előadásait magyar, angol nyelvű és csak nálunk elérhető, magyarra fordított külföldi szakirodalmakkal, kötelező és ajánlott olvasmányokkal támasztjuk alá, segítve ezzel a hallgatók alaposabb, teljes körű tájékozódását. Iskolánkban Magyarországon egyedülálló zeneipari könyvtár is működik.

Képzettség

Tudjuk, a tudás hatalom. A Zeneipari Hivatalban oktató tanárok magasan és speciálisan képzettek; idehaza vagy külföldön szereztek doktori fokozatot; saját területük kiemelkedő szaktekintélyei, az adott szakterületen zajló szakmai párbeszéd alapos ismerői.

Szakmai tapasztalat

Tudjuk, hogy csak az hiteles, aki tapasztalt. Oktatóink mind többéves szakmai múlttal, gyakorlattal bírnak, nem csak elméletben és tankönyvekből ismernek helyzeteket: elemző és problémamegoldó látásmódjukat az oktatás során is alkalmazzák. Diákjaink számára személyes konzultációt biztosítunk a képzés teljes ideje alatt.

Nemzetközi kapcsolatok

Tudjuk, hogy aki lemarad, kimarad. A nálunk megforduló magyar és külföldi szakemberek és oktatók ismerik a nemzetközi piacot és viszonyokat, segítik hallgatóink a zeneipar nemzetközi véráramba történő becsatlakozását.

Modern & interaktív

Tudjuk, hogy a 21. századi oktatás interaktív. Tudjuk, hogy a tanár feladata nem csak tanítani, de motiválni, tudást rendszerezni, a hallgatókat segíteni. Tudjuk, mi az a digitális nemzedék, a Prezi, mi a különbség a különböző tanulási stílusok között és eszerint is oktatunk. Mindemellett folyamatosan képezzük magunkat, tanári stábunkat.

Készségfejlesztő

Tudjuk, hogy mi a különbség pedagógia és andragógia között. Tudjuk, hogy egy zeneipari állás megtartása múlhat azon, valaki hogyan kommunikál, mennyire gyakorlott vagy mennyire rendelkezik az adott álláshoz szükséges készségekkel. Mi segítünk ezeket fejleszteni és kifejleszteni; kompetenciatérképek alapján tervezzük a képzéseinket, óráinkat.

Élményközpontú

Tudjuk, hogy a tananyagból arra emlékszünk legjobban, amit magunk is kipróbáltunk, csináltunk, láttunk, elemeztünk vagy megbeszéltünk. Éppen ezért számtalan filmet, gyakorlati példát használunk, külső helyszín látogatást és rendezvényt szervezünk, különórát adunk és kínálunk. Nekünk fontos, hogy diákjainkból közösség alakuljon – az iskolai közösségi rendezvények erre valódi lehetőséget biztosítanak.

Ha érdekelnek képzéseink, TÖLTSD LE A KURZUSKATALÓGUST!

Kis csapatunk

Morcz Fruzsina

Hivatalvezető

morcz.fruzsina@zeneiparihivatal.hu

A Zeneipari Hivatal alapítója és szervezője; gyakorló zeneipari oktató, könnyűzenei szervező. Évek óta óta dolgozik közönségkapcsolati referensként, programkoordinátorként, koncert- és programszervezőként, menedzserként és zeneipari háttéremberként. Tagja volt Trafó stábjának, szervezője a Zene Ünnepének, kulturális menedzsere a Szimpla kertnek, koncertszervezője az Almássy Téri Szabadidőközpontnak, asszisztált végig európai turnét és nemzetközi együttműködéseket. Számtalan zenekarral dolgozott különböző posztokon és projektekben, úgymint Heaven Street Seven, Quimby, NEO, 30Y, Egy Kiss Erzsi Zene, United, Péterfy Bori & Love Band, Kiscsillag vagy az Anima Sound System.

Fruzsina több év gyakorlat után elvégezte a University of Westminster Music Business Management szakát, hogy aztán belobbizhassa a zenei menedzserképzést a hazai felsőoktatásba. Londoni szakmai gyakorlatait a világhírű, a Buena Vista Social Clubot felfedező World Circuit lemezkiadónál, illetve a Muse, Razorlight, Motorhead koncertszervezőjeként is ismert The Agency Groupnál végezte. 2010-ben, hazaköltözése után előbb a PANKKK (Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért) export koordinátora, majd 2010 őszétől az Org4Org Egyesület elnöke lett. A Budapesti Corvinus Egyetem és az International Business School zenei menedzsment és marketing kurzusának vezetője, oktatója. A Birmingham City University Zeneipari (Music Industries) doktori programjának felvételt nyert hallgatója. Kutatási témája a zenei menedzsment oktatásának lehetséges metódusai.

Ilkovics Alíz

Asszisztens

aliz@zeneiparihivatal.hu

Alíz 2016 márciusa óta tartozik a Zeneipari Hivatal csapatába. Hatalmas türelme, elképesztő jó humora és figyelmessége tartja össze az iskola adminisztrációját. Minden kérdésre válaszol és minden problémát megold, legyen szó modulzáró teszteredményekről, a konyhai kávéfőzőről vagy egy új könyvtári fotelről.