2014 October 08

“A promóterkedés a kezdetekben inkább hobbi és hitvallás volt” – Statik Gábor a partiszervezésről

Október 19-én újraindul az elektronikus zenei menedzsmentet oktató kurzusunk, az ElectriCity! Ennek apropóján beszélgettünk vendégoktatónkkal, Statikkal, a Bladerunnaz promóterével, aki elmondta, hogyan változott meg az elektronikus zenei közeg és szakma az elmúlt tíz-tizenöt évben és miért is kezdett el partikat szervezni.

Mi volt vonzó számodra a partiszervezésben? 

Elhozni a kedvenceinket és bemutatni zenéjüket a hazai közönségnek, Valmint megismerkedni az előadókkal és elsőkézből tájékozódni a szcéna történéseiről.

statikMi volt a legrázósabb helyzet, amivel munkád során találkoztál?

Múlt évben négy külföldi fellépőnk volt az egyik rendezvényünkön. Annak rendje és módja szerint a délutáni két előadó szerencsésen megérkezett. Viszont a két esti dj akik természetesen még más-más géppel is utaztak, a rettenetes köd miatt vissza lettek fordítva Budapestről. Az egyik Bécsben a másik pedig Poszonyban tudott végül leszállni, mindez természetesen már a buli alatt, este tíz után történt. Azt, hogy mit lehet ilyenkor tenni, és pontosan hogy oldottuk meg ezt a helyzetet, majd az ElectriCity kurzuson részletesen ismertetem, de természetesen az este során mindenki fel tudott lépni nálunk.

Miért tartod fontosnak a szcénában a szakemberképzést, milyen felkészültséget igényel ez a feladatkör? 

Bár a promóterkedés a kezdetekben, a kilencvenes évek közepén-végén inkább hobbi és hitvallás volt, mintsem munka, de mára ez a helyzet gyökeresen megváltozott. A hazai piac, valamint a nemzetközi trendek ismerete nélkül, ma már egy komolyabb bulit pusztán kedvtelésből igen nehéz bárkinek is összehoznia.

Miért és kiknek ajánlod a kurzust?

Elsősorban azoknak a fiataloknak, akik zeneszeretetükből adódóan éreznek magukban akkora elszántságot, hogy az eleinte lassan jövő sikerek ellenére, nem sajnálják a befektetett munkát azért, hogy igényes és tartalmas szórakozási lehetőséget biztosíthasanak a kikapcsolódásra vagy csak pusztán a táncolni vágyó hallgatóságnak.

A következő tíz hetes ElectriCity kurzusunk március 21-én, hétfőn indul. A kurzusról bővebben az alábbi kurzuskatalógusban.