2017 August 23

“Nagyon családias a hangulat” – a Zeneipari menedzsment képzésről Gál Krisztina

+Évek óta dolgozom rendezvényszervezőként egy multi cégnél, emellett kiskorom óta énekelek és foglalkoztat a zene világa. Éppen ezért egy ideje már azon gondolkoztam, hogyan tudnám a szervezést és az általam preferált ipart összekötni…” – kezdi a beszámolóját Gál Krisztina, aki 2016 őszén iratkozott be a Zeneipari menedzsment képzésünkre. A többi kiderül az alábbiakban.

Évek óta dolgozom rendezvényszervezőként egy multi cégnél, emellett kiskorom óta énekelek és foglalkoztat a zene világa. Éppen ezért egy ideje már azon gondolkoztam, hogyan tudnám a szervezést és az általam preferált ipart összekötni annak érdekében, hogy a munkámat teljes mértékben magaménak érezhessem, és úgy gondoljak rá, mintha a hobbim töltené ki a munkaidőmet. Ekkor találtam rá a Zeneipari Hivatal ’Zeneipari menedzsment’ kurzusára, amire azonnal jelentkeztem, majd szerencsésen felvételt is nyertem.

Innentől nagyon felgyorsultak az események, gyakorlatilag egy teljesen más világba csöppentem bele, ahhoz képest, amiben addig éltem és dolgoztam. Sok új emberrel találkozhattam, rengeteg zenei helyszínt látogattunk meg és nagyon sok kötelező olvasmányon rágtuk át magunkat. Ezek nagyban hozzájárultak a szakmai fejlődésünkhöz és ahhoz, hogy a terepen már ne érjen akkora meglepetés bennünket egy-egy váratlan szituációban.

A képzést a terepbejárások tették teljessé, ahol a szakma magasan kvalifikált szakemberei avattak be bennünket a helyszínek kulisszatitkaiba. Többek között eljutottunk az Akváriumba, az A38 Hajóra, a Budapest Parkba, illetve a Budapest Music Centerbe. Csak, hogy néhány nagyobb helyszínt kiemeljek a sok közül.

Ezeken felül nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy az órákat is szakemberek tartották, így mindig érezhető volt, hogy a sok éves tapasztalat ott figyel az oktatók előadásanyaga mögött.

Az eddig felsoroltak mellett, az is nagyon fontos, hogy mivel kis létszámban nyernek felvételt a jelentkezők a képzésre, nagyon családias a hangulat. Ez a tudás minősége és mennyisége mellett azért nagyon hasznos, mert szoros barátságok kötődnek, amik hozzásegítenek bennünket ahhoz, hogy még közelebb érezzük magunkhoz az iskolát, a megszerezhető tudást, és ez által a céljaink elérésére is egyre nagyobb hangsúlyt fektessünk, hiszen szeretnénk az itt megismert arcok közelében mozogni a jövőben.

Mivel a zeneiparban rengeteg irányba indulhat el egy pályakezdő, így nagyon fontos, hogy megtaláljuk azt a fonalat, ami valóban érdekel bennünket és a későbbiekben irányként szolgálhat a fejlődéshez és a szintlépéshez.

Éppen ezért Fruzsival, több konzultáció után kijelöltük, hogy mi is lehet pontosan az én világom, és e szerint indultam el a képzés ideje alatt. A kurzus segítségével olyan helyeken dolgozhattam és így láthattam bele a háttérmunkálataikba, mint a Művészetek Völgye vagy a Sziget Fesztivál.

Úgy gondolom, hogy manapság sosem tekinthetünk magunkra és a szakmaiságunkra úgy, hogy nincs hova fejlődni, elkészültünk. Mindig arra kell fókuszálnunk, hogy egyre szélesebb körű tudást szerezzünk, fejlesszük személyiségünket és a problémákat új perspektívából tudjuk szemlélni azért, hogy közelebb kerüljünk azok megoldásához. Ha ezeken folyamatosan dolgozunk, mindig képesek leszünk a fejlődésre, a megújulásra és arra, hogy a munka örökre szenvedély maradhasson.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által akkreditált Zeneipari menedzsment kurzusunk legközelebb 2017. szeptember 20-án indul. A képzésről bővebben az alábbi, letölthető katalógusban lehet olvasni.