2017 September 08

“Zeneszeretettel átitatott környezet, sokszínű csapat, rendszerezett tudásanyag” – a Zeneipari menedzsment képzésről Kökényesi Eszter végzős

Kökényesi Eszter már a Campus Fesztivál stábtagjaként döntött a Zeneipari menedzsment képzésünk mellett. Azt mondja, messze nem bánta meg. Kurzusbeszámoló.

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett tanulmányaim során találkoztam először a zeneipari menedzsmenttel és azzal a nemzetközi színvonalú oktatási módszerrel, amit Morcz Fruzsi képvisel. Színvonalas és jó hangulatú órákon vettem részt, imádtam bejárni, a legjobb BCE-tárgyaim között tartom számon.

Már akkor felmerült bennem, hogy érdemes lenne folytatni ezt a kurzust a ZH-ban, de előbb ki akartam próbálni magam élesben, hogy mennyire fekszik nekem ez a terület. Valahogy pont ezzel egy időben kezdtem el az egyetemi rendezvényszervező csapattal egy 3 napos Balaton-parti évzáró fesztivál projekten együtt dolgozni, valamint azon a nyáron csatlakoztam a debreceni Campus Fesztivál stábjához is. Mondanom sem kell, hogy megszállottja lettem a dolgoknak és azt éreztem, hogy a lehető legtöbb ‘know-how’-t magamba akarom szívni a szakmáról. A Campuson lépten-nyomon ZH-s diákba “botlottam” bele, akik mind baromira felkészültek voltak, és emellett emberileg is szimpatikusak. Onnantól nem volt kérdés, hogy én is a ZH padjaiban akarom folytatni az agytágítást. 🙂

Az elképzeléseim nem okoztak csalódást: zeneszeretettel átitatott környezet, sokszínű csapat, rendszerezett tudásanyag. A kurzus az alapoktól kezdve haladt egy jól strukturált tematikában a magasabb szintek felé. Az órákon azt élveztem a legjobban, hogy itt az elmélet szorosan kéz a kézben jár a gyakorlati példákkal és a diákok, valamint a meghívott előadók személyes történeteivel. Azért az sokat elmond, hogy jó pár alkalommal csak az óra végén csodálkoztam rá, hogy “már ennyi az idő??!”.

A kis létszámnak és a sok csoportos feladatnak köszönhetően minden felmerülő kérdést át tudtunk beszélni egymással, és közvetlen hangulatban ismerkedni. A személyes konzultációk, szakmai lehetőségek pedig jó lehetőséget adtak arra, hogy mindenki megtalálja a hozzá leginkább passzoló irányt ezen a területen. Nagyon ritkán találkoztam olyannal, hogy oktatói oldalról ilyen nagy figyelmet, útmutatást kapjunk – ez példaértékű volt.

A kurzus fontos elemét még a heti rendszerességű terepbejárások képzik, amikor tapasztalt zeneipari szereplők által olyan helyszínek működésébe láthattunk bele, mint például A38, BMC, Magneoton Kiadó és még sorolhatnám. Szintén nagyon klassz élmény, hogy lehetőségünk volt a bécsi Waves Vienna, a Budapesti Showcase Hub showcase fesztiválokon, a Fonogram díjátadón, vagy akár az egri Music Hungary konferencián delegáltként, vagy kedvezményesen részt venni.

Összességében messze nem bántam meg, hogy a nagy ZH-s csapat tagja lettem, és azért meg külön köszönet, hogy most már minden koncerten biztosan lesz legalább egy ismerős arc! 🙂

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által akkreditált Zeneipari menedzsment kurzusunk legközelebb 2017. szeptember 20-án indul. A képzésről bővebben az alábbi, letölthető katalógusban lehet olvasni.