Access All Areas

Tudni akarod, hogyan lehet több koncerted külföldön, jelentős zenei klubokban? Érteni akarod a nemzetközi zeneipar működését? Külföldön akarod terjeszteni a lemezed? Turnéra készülsz Európban? Azt tervezed, hogy külföldre költözöl, de előtte tájékozódni akarsz, hogyan is működik a zeneipar? Részt szeretnél venni a Eurosonic Fesztiválon vagy a jövő évi WOMEX-en, de még sosem voltál nagy nemzetközi zeneipari konferencián? Akkor az Access All Areas az a kurzus, amire igazán szükséged van!

A Zeneipari Hivatal történetének egyik legspeciálisabb képzését indítjuk újtjára: külföldi, a nemzetközi zeneiparban is ismert zeneipari szakemberek, szervezők, egyetemi oktatók, illetve magyar, de a nemzetközi zeneipart jól ismerő szakemberek az Access All Areas kurzus oktatói!

Az Access All Areas kurzus oktatói névsora igazi zeneipari szakértő-allstars.

Két teljes tanórát tart a kurzuson a nemzetközi elismertségnek örvendő egykori klubvezető, Cor Schlösser, a legendás amszterdami klub, a Melkweg alapítója, nemrég leköszönt igazgatója, az a38 tanácsadója (magyar nyelvű interjú ITT): beszél az olyan, magyar előadók és zenekarok számára is elérhető nemzetközi zeneipari showcase-fesztiválokon és konferenciákon való részvétel módjairól, mint a Eurosonic vagy a South by Southwest és elárulja, melyek azok a szempontok, amelyek mentén egy híresebb nyugat-európai klub szívesen lát vendégül egy magyar zenekart vagy előadót mint fellépő.

Dr. Peter Tschmuck doktori habilitációját a zeneipar fejlődéséről és struktúrájáról írta, ezután nevezték ki  az Institute of Culture Management and Culture Sciences intézetének professzorává. Gyakori vendégprofesszor német és amerikai egyetemeken. Peter a Nemzetközi Zeneipari Kutatási Szövetség elnöke.

A nemzetközi lemezipar működéséről, a lemezkiadók előadó- és zenekarkiválasztási metódusáról, nemzetközi terjesztésük megtervezéséről beszél majd Manfred Lappe, a Warner Music egykori kelet-európai régiós igazgatója. 1996-ban lett a Warner Music kelet-európai részlegének elnöke és ebben a pozícióban 30 ország kiadójának működését felügyelte.

Jelenleg zeneipari tanácsadó, többek között az aggregátorként ismert Rebeat jelenlegi felkért szakértője. Különösen érdekli a kelet-európai piac.

KATTINTS IDE, HA ÉRDEKEL A KÉPZÉS ÉS SZEDD LE AZ OLDAL ALJÁN, PIROS GOMB MEGNYOMÁSÁVAL LETÖLTHETŐ, CSAK AZ ACCESS ALL AREAS KURZUSÓL SZÓLÓ RÉSZLETES KATALÓGUST A ‘KURZUSTÁJÉKOZTATÓ LETÖLTÉSE’ GOMB MEGNYOMÁSÁVAL.

EZ A SPECIÁLIS KATALÓGUS AZ ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ SZÖVEGEN TÚL A GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEKET IS TARTALMAZZA!

Nikke Osterback, digitális zeneterjesztési szakember, aki a világhírű Island Recorsd UK kiadónál dolgozva olyan előadók albumainak digitális terjesztésében vagy online kampámyaiban vett részt, mint Amy Winehouse, a Sugababes, a Keane, a Portishead, a Ladyhawke, a Florence and the Machine vagy a Paramore, Paulo Nutini és a The Streets.

A KURZUS EGYES ÓRÁI KÜLÖN-KÜLÖN JEGGYEL IS LÁTOGATHATÓAK – HA EZ AZ OPCIÓ ÉRDEKEL, KÉRÜNK, ÍRJ NEKÜNK EGY E-MAILT AZ INFO@ZENEIPARIHIVATAL.HU CÍMRE!

A 2015-ös világzenei vásár és zeneipari konferencia, showcase fesztivál, a WOMEX programigazgatója illetve a WOMEX zsűritagja Weyer Balázs. A kurzuson a zenei exportról beszél majd, melynek igazi hazai szakértője.

A külföldi turnék szervezésének fogásairól Kovács ‘Kojak’ Gábor beszél a kurzuson. Gábor 2010 júniusa óta a Firkin zenekar külföldi koncertjeinek booking agentje és turnémenedzsere. Az elmúlt több mint négy évben összesen tíz országba szervezett már turnét, azaz Kanadába, Németországba, Ausztriába, Olaszországba, Svájcba, Csehországba, Franciaországba, Belgiumba, Romániába és Szlovákiába. Egyike azon kevés magyar zeneipari szakembereknek, akik napi szinten foglalkoznak külföldi turné szervezésével. Gábor egykori egyetemi szakdolgozatát is turnészervezésből írta.

Morcz Fruzsina, a Zeneipari Hivatal vezetője Londonban, a University of Westminsteren szerezte zeneipari menedzsment diplomáját. Londoni szakmai gyakorlatait a The Agency Groupnál és a Word Circuit lemezkiadóknál teljesítette. Négy éve vezeti a Budapesti Corvinus Egyetem zenei menedzsment és marketing kurzusát. A folyamatos önképzés híve: rendszeres résztvevője és alkalmi előadója hazai és külföldi zeneipari rendezvényeknek.

Mezei Marci hangmérnök 1999 óta foglalkozik koncertek, rendezvények hangosításával, tapasztalatait is munkája során fesztiválokon, turnékon és egyéb rendezvényeken szerezte. Marci dolgozott már a VOLT Fesztivál, a BalatonSound, a Sziget nagyszínpadán is mind monitor-, mind FOH-oldalon. Olyan külföldi, nemzetközileg ismert zenekarok és előadók is őt választották hangmérnöküknek, mint a Sepultura, a Cannibal Corpse, az Eluveitie vagy Carla Bozulich. A Magyarországról induló előadók, zenészek gyakran nem rendelkeznek reális képpel arról, mi is várható el egy külföldi fesztiváltól, klubtól, mikor a technikai kéréseiket állítják össze: Mezei Marci válaszol az összes ezzel kapcsolatos kérdésre.

HA ÉRDEKEL A KÉPZÉS, SZEDD LE AZ OLDAL ALJÁN, PIROS GOMB MEGNYOMÁSÁVAL LETÖLTHETŐ, CSAK AZ ACCESS ALL AREAS KURZUSÓL SZÓLÓ RÉSZLETES KATALÓGUST A ‘KURZUSTÁJÉKOZTATÓ LETÖLTÉSE’ GOMB MEGNYOMÁSÁVAL.

EZ A SPECIÁLIS KATALÓGUS AZ ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ SZÖVEGEN TÚL A GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEKET IS TARTALMAZZA!

Az Access All Areas olyan egyedülálló kurzus, amely betekintést nyújt a nemzetközi zeneiparba, annak angol nyelv­használatába, illetve az ehhez kapcsolódó gyakorlati ismeretekbe.

Az angol nyelvű zenei menedzsment szakirodalom és segédanyagok felhasználásával kidolgozott tananyag és kurzus egyedülálló Magyarországon.

A 12 hét során során a résztvevők többek között a nemzetközi konferenciák, koncertszervező irodák és online zenei platformok szókincsét is megismerhetik és szakmai irányelvek szerint zenei marketing és PR anyagokat kell készíteniük, illetve zeneipari anyagokat feldolgozniuk.

A KURZUS EGYES ÓRÁI KÜLÖN-KÜLÖN JEGGYEL IS LÁTOGATHATÓAK – HA EZ AZ OPCIÓ ÉRDEKEL, KÉRÜNK, ÍRJ NEKÜNK EGY E-MAILT AZ INFO@ZENEIPARIHIVATAL.HU CÍMRE!

A 2014 novembere és 2015 februárja között zajló kurzuson a zeneiparban használt, valódi szerződéseket, külföldi turné szervezés során használt praktikákat, ridereket, zeneipari tanulmányokat, a lemezipar hivatalos éves összesítőjét, az IFPI által kiadott Record Industry in Numberst és a Music Week című zeneipari lapot is tananyagként hasznosítjuk.

Célunk az, hogy a nálunk végző diákok átlássák a nemzetközi zeneipar működését, ismerjék annak mostani változásáit, tendenciáit.

Fontosnak tartjuk, hogy a résztvevők a kurzus befejezése után a gyakorlatban is meg tudjanak oldani a mindennapokban eléjük kerülő, bizonyos zeneipari területekhez kapcsolódó feladatokat, legyen az turnészervezés, sajtószöveg írása, digitális zeneterjesztés, külföldi klubokkal való levelezés vagy a Eurosonic Fesztiválon, a Womexen vagy éppen a South by Southwesten való részvétel.

A Zeneipari Hivatalban végző diákok állandó, a kurzus után is érvényes hozzáférést kapnak az iskola 250 kötetből álló nemzetközi zeneipari könyvtárához, melyből folyamatosan (tovább)képezhetik magukat, továbbá állandó kedvezményt kapnak az iskola egyéb kurzusainak tandíjaiból.

A képzés neve: ACCESS ALL AREAS
language pass to the international music industry
Időtartalma, időpontja: 15 tanítási hét, 15 x 180 perc (szünettel)
Képzés indulási időpontjai: Információk hamarosan! Tandíj: 150.000 Ft Képzés helye: Budapest, belváros Oktatók: Cor Schlösser; Peter Tschmuck; Nikke Osterback; Kovács Kojak Gábor; Weyer Balázs; Mezei Márton; Morcz Fruzsina Jelentkezési határidő: Információk hamarosan! Jelentkezés módja: E-mail-es jelentkezést az info@zeneiparihivatal.hu címen várjuk.