Morcz Fruzsina

Könnyűzenei szervező, zeneipari oktató, egyetemi és főiskolai zeneipari kurzusvezető, a Zeneipari Hivatal alapítója, a Zeneipari Hivatal Zeneipari menedzsment kurzusának vezetője.

A Zeneipari Hivatal beindítása előtt hosszú évekig dolgozott  zeneipari háttéremberként: programkoordinátorként, koncert- és programszervezőként, zenekari menedzserként.

Tagja volt Trafó stábjának, szervezője a Zene Ünnepének, kulturális menedzsere a Szimpla kertnek, koncertszervezője az Almássy Téri Szabadidőközpontnak, asszisztált végig európai turnét és nemzetközi együttműködéseket.

Számtalan zenekarral dolgozott különböző posztokon és projektekben, úgymint Heaven Street Seven, Quimby, NEO, 30Y, Egy Kiss Erzsi Zene, United, Péterfy Bori & Love Band, Kiscsillag, Anima Sound System stb.

Fruzsina több év gyakorlat után elvégezte a University of Westminster Music Business Management szakát, hogy aztán belobbizhassa a zenei menedzserképzést a hazai felsőoktatásba.

Londoni szakmai gyakorlatait a világhírű, a Buena Vista Social Clubot felfedező World Circuit lemezkiadónál, illetve a Muse, Razorlight, Motorhead koncertszervezőjeként is ismert The Agency Groupnál végezte.

2010-ben, hazaköltözése után előbb a PANKKK (Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért) export koordinátora lett. Morcz Fruzsina nevéhez köthető az első magyarországi felsőoktatási zeneipari kurzus elindítása az International Business Schoolban 2011 tavaszán.

2011 őszén indította a Budapesti Corvinus Egyetem zenei menedzsment és marketing kurzusát. Ekkor indult Magyarországon először zeneipari menedzsment tantárgy egyetemi képzésen. 2013 őszén felvételt nyert a Birmingham City University Zeneipari (Music Industries) doktori programjára és a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságtani doktori iskolájába. Fruzsina a zeneipari oktatók nemzetközi egyesületének egyetlen közép-kelet európai tagja.

A Zeneipari Hivatalt összesen öt év előzetes kutatás majd intenzív egy év előkészítő munka után 2013 februárjában indította. A Zeneipari menedzsment, az Acces All Areas illetve a Zeneipari marketing képzések tematikáját is maga állította össze korábbi egyetemi tanulmányai, zeneipari tapasztalatai és nemzetközi zeneipari képzések alapján.

Fruzsi szívügyének tekinti a Zeneipari menedzsment képzésen tanuló diákok elhelyezkedését. A Zeneipari menedzsment kurzuson végzett diákok olyan produkcióknál dolgoznak ma, mint az Etalon Produkció (ami a Péterfy Bori & Love Band és a Quimby menedzsmentje), a Punnany Massif, az Ivan & The Parazol, a Budapest Music Center (BMC), a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Balogh Kálmán Gypsy Cimbalom Band, a Margaret Island zenekar, az Akvárium Klub, a Paloznaki Jazz Piknik, a Művészetek Völgye, a Halmos Béla Programiroda, a Sziget Kulturális Programiroda, a Qualitons zenekar vagy a Sofar Sounds.

Morcz Fruzsina e-mail címe:  morcz.fruzsina KUKAC zeneiparihivatal.hu

A Zeneipari Hivatal blogján több zeneipari cikke is megtalálható. Ha csak egy írását olvasnád, EZT ajánljuk.

Kurzusa: Zeneipari menedzsmentOktatóink még