2016 August 16

“Szinte minden jelentős fővárosi koncerthelyszínt bejártunk” – a Zeneipari menedzsment képzésről Petneházy Flóra végzős diák

Fruzsi terelgetésével már világosodott az út, hogyan hozhatom össze az egyetemi tanulmányaimat, online marketing érdeklődésemet és a zenei stílust, amit szívesen képviselnék.” – Flóra zeneipari tapasztalat nélkül érkezett a Zeneipari menedzsment képzésre. Ma már egy zenekar menedzsereként dolgozik. 

Mindig is vonzott a művészet és az üzlet kapcsolata, a zeneipar, de mivel nem volt zenekarom, ami menedzselésre várt és nem is volt a környezetemben olyan személy, aki által bepillantást nyerhettem volna az ipar működésébe, fogalmam sem volt, hogyan induljak el ezen a vonalon. A Zeneipari Hivatalban láttam a megoldást és a segítséget, hogy felkészülten és minden jelentős információval együtt próbáljam ki magam ezen a területen.

1797560_967835199960416_6338662894648471280_nTavaly ősszel jelentkeztem a Zeneipari Hivatal Zeneipari menedzsment képzésére, ahol a csoportom tagjai zömében már tapasztalattal, zenei háttérrel rendelkeztek. Ijesztő volt óráról órára felismerni, hogy minden, amit gondoltam a zeneipar működéséről, csak a töredéke annak, ami valójában zajlik a háttérben. A mai napig érnek még meglepetések, szerencsére egy elég izgalmas, mozgalmas, iparágról van szó.

A képzés alatt tanultam meg igazán aktívan és őszintén odafigyelni a másik mondanivalójára, hiszen körülöttem szinte mindenkinek olyan tapasztalata van, amiből rengeteget lehet tanulni. Szerencsére a ZH-ban ez nem egy verseny, nem arról szól, hogy ki a jobb, vagy az okosabb. 🙂

Az a lényeg, hogy mindenki megtalálja a saját területét, amiben kiemelkedhet és ebben egymás segítségére legyünk.

13681067_1045768645500404_2017778353748309395_n
Flóra Harcsa Veronikával és iskolatársával, Sánta Dániellel a Művészetek Völgye Harcsa Veronika Udvarában

Az első pár hónap után, két személyes konzultáción túl, Fruzsi terelgetésével már világosodott az út, hogyan hozhatom össze az egyetemi tanulmányaimat, online marketing érdeklődésemet és a zenei stílust, amit szívesen képviselnék. Míg a saját utamat formálgattam a ZH-élet is beindult, szerencsém volt részt venni a Waves Vienna zenei konferencián, és egy fél év alatt szinte minden jelentős fővárosi koncerthelyszínt bejártunk.

Voltunk Veszprémben, Egerben, a Music Hungary Konferencián és ez csak pár dolog.

A legtapasztaltabb zeneipari szereplők, menedzserek, szervezők jöttek el hozzánk előadást tartani, elmesélték személyes tapasztalataikat és tanácsot adtak, vagy akár névjegykártyát a későbbiekre. 🙂

A képzés végére Fruzsi ajánlásával bekerültem egy zenekar menedzsmentjébe, idén júliusban a szakmai gyakorlatomat a Művészetek Völgyén, a Harcsa Veronika Udvarban töltöm és a régóta vágyott saját vállalkozás gondolata is most kezd valósággá válni.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által akkreditált Zeneipari menedzsment kurzusunk legközelebb 2016. szeptember 7-én indul. A képzésről bővebben az alábbi videóban.